10
تیر

ده نکته حیاتی که برای حفظ همسران و شوهران باید دانست

موارد رفتاری و گفتاری بسیاری برای بهبود روابط زوجین و استحکام ریشه های نهاد خانواده وجود دارد که رعایت آن کمک زیادی به اغنای خانواده خواهد کرد و این خانواده سرشار از عاطفه و محبت و خالی از عقده های تامین نشده کمک زیادی به ترویج رفتار عفیفانه در جامعه خواهد کرد. دراین جا به ده مورد کاربردی که اجرای آن در روابط بین زن و شوهر مفید است؛ اشاره می شود:

 
۱- ارتباط با همسر: به دختران و پسران باید ابراز محبت کردن به همسرشان را آموخت. عواملی که مانع ابراز علاقه می شود: عدم معرفت، حجب وحیا (بیشتر از جانب زنان) و غرور بی جا (بیشتر از جانب مردان) می باشد. ابراز محبت از شدت بسیاری از مشکلات زندگی می کاهد.
 
۲- رازداری: نباید به کسی اعتمادمطلق کرد و اسرار زندگی را بیان کرد. در هر حالتی اجازه تجاوز به کسی در زندگی داده نشود. از موارد مهم اخلاقی که باید اشاره کرد این است که رازگویی باعث کاهش درجه ایمان می شود.
در چه مواردی زن و شوهر رازهای زندگی خود را برای دیگران مطرح می کنن؟
◄وقتی ارتباط عاطفی کم باشد، کمتر با یکدیگر صحبت می کنند و رازهای خود را برای دوستان و افراد دیگر بازگو می کنند.
◄اگر یکی از زوجین جنبه انتقاد نداشته باشد، انتقادها بازگو نمی شود و برای دیگران بیان می شود.
 
۳- جرو بحث: جروبحث باعث دلخوری و کاهش تفاهم می شود. ممکن است یک طرف مسئله ای را بگوید و بر آن پافشاری بکند، طرف مقابل هم ایستادگی می کند که به مشاجره ی لفظی می کشد. دراین مورد جدل برسر حق یا باطل نیست، بلکه بر سر خود و نوعی خودخواهی است.
در آغاز اگر هدف اثبات حق باشد در ادامه برای نشان دادن حرف خود و خصومت می شود. باید یک طرف از بحث خودداری کند و بی علاقگی خود را نشان دهد.
از سخنان امام علی(ع) است که از ستیزه و خصومت بپرهیزید که دل ها را بیمار و نفاق را می رویاند.
 
۴- عفو: دوطرف باید گذشت نسبت به طرف مقابل داشته باشند، وقتی ازطرف یکی اتفاقی و رفتاری سربزند طرف مقابل اورا ببخشد. غرور بی جا باعث نبخشیدن طرف مقابل می شود. در حقیقت قهرهای طولانی مدت، زوجین را از زندگی صمیمی دور می کند.
در برابر خطای دیگری باید عیب های او را بپوشانیم و فرصتی به او دهیم تا خطای خود را جبران کند در نتیجه آرامش در خانواده به جای تنش بوجود می آید.
 
۵- انتقاد: نکاتی که در هنگام انتقاد کردن از شوهر و همسر باید رعایت کرد.
◄انتقاد در خلوت باشد تا طرف مقابل خوار نشود.
◄از همه جهات انتقاد نکنیم و فقط یک موضوع را بیان کنیم.
◄برای انتقاد از طرف مقابل ابتدا با مهربانی و بدون توهین جنبه مثبت او را بگوییم تا اطمینان وی جلب شود و بعد انتقاد را بیان کنیم. دراین صورت مقاومت طرف مقابل برای پذیرش مطلب کمتر است.
◄انتقاد را غیرمستقیم بگوییم. به عنوان مثال: آیا بهتر نبود….؟
 
۶- خشونت: کسی که اخلاق نیکویی ندارد، زندگی را برای همسرش به دور از صمیمیت تبدیل می کند در چنین خانواده ای نباید انتظار پرورش فرزندان سالم را داشت. اگر یکی از زوجین فرد عصبی است دیگری او را تحریک نکند و در یک فرصت مناسب او را از تکرار خشونت برحذر دارد.
◄آثارخشم؛ هرچه آگاهی بیشتر، اراده انسان برای مقابله با آن قوی تر است. خشم در سلامت جسم و روح آثار ویرانگری دارد و عوارض مهمی به دنبال دارد. در بعد اجتماعی، از محبوبیت و شخصیت فرد می کاهد.گاه لحظه ی عصبانی شدن مشکلاتی برای انسان بوجود می آورد که جبران آن آسان نیست و معمولا پشیمانی به دنبال می آورد.
 ◄تمرین مهارخشم؛ برای کاهش این حالت بهتر است فرد موقعیت خود را تغییر دهد. مثلا اگر نشسته است بایستد و بلافاصله واکنش نشان ندهد و وقفه ای ایجاد کند که در کنترل خشم موثرتر است.
 
۷- مثبت گرایی: یکی از نکاتی که همیشه اکثر ما آن را به فراموشی میسپاریم مثبت گرا بودن است در زیر به دو شیوه مثبت گرا بودن اشاره می کنیم .
◄وقتی باطنی زیبا داشته باشیم خصوصیات همسر خود را زیبا می بینیم. حتی برخی معایب او به نظر نمی آید.
◄اگردوست داریم جنبه ای در همسرمان پررنگ تر شود به او تلقین مثبت کنیم. مثلا بگوییم:”من شخصیت صبور تو را در برخورد با مشکلات تحسین می کنم. من یقین دارم در برابر مشکلات از پای در نمی آیی.”


۸- رشد یکدیگر: یک مورد مهم در روابط صحیح بین زوجین اهمیت دادن به رشد و پیشرفت یکدیگر است.
◄خانواده ای موفق است که بال همسر و عامل پیشرفت او می شود. همسرش را در مدارج عالی علمی یاری می کند و در آخر یا طرف مقابل قدردان اوست و متواضع تر می شود و یا تحصیلات بالا را مانع تفاهم می دانند.اما فرد با نگاه به گذشته می فهمد یک فرد دیپلمی بوده که با کمک همسرش پزشک خطاب می شود.
◄خانواده ای که نه تها بال نیستند بلکه وبال هستند. فعالیت های همسر را سلب و جرات را از او می گیرند. به طور مثال اگر همسرش می خواهد برای چند روز کاری به ماموریتی برود با بهانه گیری و بدخلقی های زیادی مانع او می شود چنین خانواده ای که وبال هم هستند هیچگاه به آرامش نمی رسند.
نکته ای که باید در نظر گرفت این است که عمل باید با گفتار هماهنگ باشد و از صمیم قلب خود را خواهان پیشرفت همسر بدانیم. عواطف خیلی شدید مانع پیشرفت همسر می شود، بنابراین باید محبت سالم و صحیح داشته باشیم.
 
۹- مشارکت:
مشارکت در شرایط عادی: زن و شوهر باید یار یکدیگر باشند و زن همسرش را در مسائل مربوط به کار و بیرون مشاوره دهد و مرد هم همسرش را در امور منزل و تربیت فرزندان کمک کند. مردها نباید فکرکنند فقط شغل بیرون ارزش دارد.
مشارکت در شرایط ویژه: دراین شرایط باید شناختی از طرف مقابل داشت و باتمامی امکانات کمک او کرد.
شرایط ویژه خانم ها:کثرت اولاد، بیماری، از دست دادن فرزند، شاغل بودن همسر؛
شرایط ویژه آقایان: چندشغله بودن، بیماری، ماموریت کاری، ورشکستگی و بیکاری؛
 
۱۰- نیازهای جنسی: ابراز محبت به مردان از سوی همسر این است که نیازهای جنسی آنان را برآورده سازند. بهترین زن کسی است که کنار همسرش بی حیا و در جمع با حیا باشد. اگر مرد در روابط جنسی احساس رضایت کند، حاضر است که به نیازهای عاطفی زن به خوبی پاسخ گوید. اهمیت ارضای غریزه در زندگی زناشویی از آن جهت است که دو طرف از نظر روحی آرامش و رضایت کامل داشته باشند. در ارضای این غریزه باید اعتدال را برقرار کرد و زیاده روی در این امر فرسودگی جسم و روح را در پی دارد.
در این جا به نکاتی اشاره شد که باعث ارتباط بهتر و اصولی زوجین در محیط خانواده می شود و از اختلاف و درگیری که ناشی از تفاوت آن دو می شود؛ جلوگیری می کند و افزایش تفاهم را به دنبال خود می آورد. متاسفانه بسیاری از افراد به این موارد و شیوه ها آگاهی دارند ولی به دلایل مختلف از اجرای آن در زندگی خود طفره می روند. شما با اجرای این ده روش به مرور در زندگی به احساس آرامش فردی دست پیدا خواهید کرد.


کاری از گروه خانواده باحجاب


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم